DISCLAIMER: The text below is a translation of the essay "Keys to Comprehending Abundance-Based Paradigms" by Wade Frazier. Please note that this translation is my own, Mr. Frazier stands ONLY behind his words in English and he has not checked or approved this translation as being accurate. You may find the original text at:
http://www.ahealedplanet.net/paradigm.htm

Chei pentru înțelegerea unei paradigme bazate pe Abundență

(autor Wade Frazier, August 2008)

Introducere

Ideologiile dominante de astăzi sunt bazate pe lipsuri/limite

De ce civilizațiile se prăbușesc iar organismele se autodistrug

Conspiraționalism și Structuralism

Simptome și Cauze, Paliative și Remedii

Gropi pe drumul către energia gratuită și cum pot fi evitate

Paradigmele care se apropie

Dezvoltarea unei perspective cuprinzătoare bazată pe abundență

Introducere

Acest eseu a fost inspirat de mulți ani de interacțiune cu publicul, cu prietenii, aliații și criticii în ceea ce privește problemele legate de energia gratuită, vindecarea planetei și încercările de a comunica idea unei paradigme bazate pe abundență. Dacă nu putem concepe o paradigmă bazată pe abundență, nu o vom căuta niciodată. Cel mai puternic obstacol în calea înțelegerii par să fie ipoteze atât de adânc înrădăcinate încât sunt învizible pentru cei care le susțin. Ideologiile bazate pe lipsuri/limite sunt singurele idei care ne-au fost date, dar noi putem alege alte idei. Supraviețuirea omenirii poate depinde de aceasta.

Ideologiile dominante de astăzi sunt bazate pe lipsuri/limite

Thomas Kuhn a fost cel mai proemintent scriitor care a început să folosească definiția nouă a cuvântului "paradigmă", care descrie cadrul în care operează știința. Termenul poate deasemenea descrie cadrul care cuprinde și alte discipline. Gândirea sistematică este mai veche decât civilizația, iar sistemele actuale de gândire sunt numite uneori "paradigme", ideologii sau "ism-e". Toate ideologiile au un set de ipoteze fundamentale. Ideologiile care domină actualmente modul american de gândire includ:

Toate acestea sunt bazate pe principiul "săraciei resurselor" (lipsurilor) pentru că ele înalță pe unii în detrimentul altora; primele trei fac aceasta într-un mod destul de evident, în timp ce ultimele trei sunt mai subtile. Alte ideologii bazate pe lipsuri au fost atacate în America în timpul vieții mele, cum ar fi rasismul și sexismul, în mare parte datorită un standard de viață relativ ridicat de care americanii se bucură. Paradigmele bazate pe abundență le pot scoate din circulație pe cele bazate pe lipsuri.

Toate ideologiile bazate pe săracie își au rădăcinile, într-o orecare măsura, în sărăcia economică, care la rândul ei se bazează pe sărăcia energetică. Activiștii experimentați ai energiei gratuite sunt constienți că tehnologia pentru o energie abundentă, gratuită, care nu distruge mediul, și poate fi permanent regenerată există, dar este suprimată. Dacă această tehnologie ar deveni publică, toate ideologiile bazate pe săracie ar dispărea, la fel ca și sexismul și rasismul. Cu o frecvență descurajatoare, oamenii se opun chiar și numai ideii de energie gratuită și abundentă, undeori chiar în mod violent. Ei par să își protejeze ideologia lor de amenințarile unor idei bazate pe abundență.

De ce civilizațiile se prăbușesc iar organismele se autodistrug

Există asemănări izbitoare între teoria general acceptată care descrie prăbușirea civilizațiilor și una dintre teoriile alternative care descriu modul în care corpul uman cedează în fața bolilor degenerative. Aceste teorii pot aduce lumină pe calea către energia gratuită.

Joseph Tainter a propus actuala teorie dominantă pentru descrierea motivelor ce au dus la prăbușirea civilizațiilor. În general civilizațiile au apărut când oamenii au devenit sedentari, lucru dependent de existența unei surse locale și stabile de energie. Aceste surse stabile se bazau de obicei pe domesticirea planetelor și animalelor, dar sunt si excepții, cum ar fi cultura din nord-vestul Pacificului care se bazează pe somonul ce înoată în amonte. Surplusul de energie rezultat din domesticire și din adunarea oamenilor în așezări a permis dezvoltarea specializărilor și a profesiilor. Tainter a descris specializarea crescândă și progresul ocupanților așezării ca o "investiție în complexitate" pentru care s-a plătit cu moneda energetică, care a alimentat toate ecosistemele și sistemele economie din toate timpurile. În civilizațiile antice, energia provenea în principal din mâncare. După ce a studiat toate propunerile pentru cauzele colapsului civilizațiilor, Tainter a concluzionat că colapsul s-a datorat unei lipse de energie. Când un specialist urban înfometat s-a reîntors la sat pentru o mai bună siguranță a mâncării, orașul a pierdut o parte din talentul colectiv. Când picurii de specialiști care pleacă s-au transformat în inundație, de cele mai multe ori luând cu ei tot ce puteau duce, mediul urban începea să se prăbușească. Specaliștii au involuat către un comportament "primitiv" pentru a supraviețui, lucru care a dus la "moartea" civilizației.

Teoria bolilor cauzate de microbi, a lui Luis Pasteur, este o piatră de hotar în biologia modernă si medicină. Există totuși indicații convingătoare că teoria lui Pasteur este un plagiat incorect al unui contemporan al său, Antoine Béchamp. Una dintre consecințele descoperirilor lui Béchamp a fost prezentarea unei dinamici diferite pentru a descrie viața și procesele de descompunere. În timpul secolului 20, niște oameni de știință, fie urmându-l pe Béchamp sau prin cercetări independente, au descoperit o dinamică similară dacă nu identică. Această descoperire se bazeaza în parte pe studierea proceselor vieții cu ajutorul unor microscoape cu rezoluții considerate "imposibile" de către teoria optică a lui Isaac Newton. Descoperirile acestor microscoape sunt practic irefutabile, mai ales de stabiliment științific care refuză să se uite prin ele, într-o situație ce ne reamintește de criticii lui Galileo care au refuzat să privească prin telescopul lui pentru a vedea sateliții lui Jupiter.

Dinamica observată pentru prima data de Béchamp și dezvoltată ulterior de urmașii lui în profesie, începe cu înțelegerea că formele de viață multi-celulare sunt posibile datorită specializării. Când viața era unicelulară, fiecare celulă facea totul: obținea energie și nutrienți, menținea propriul metabolism, elimina reziduurile și menținea celalte procese ale vieții. Corpul uman se bazează pe celule specializate. Când aceste celule primesc nutriția corespunzătoare (majoritatea nutriției înseamnă energie) își duc la îndeplinire sarcina lor specializată. Însă, așa cum Gaston Naessens a documentat cu mult timp în urmă, când celulele nu sunt hrănite corespunzător, încep să-și piardă specializarea. Dacă corpul nu își respectă "contractul", aceste celule specializate se "de-specializează", pentru a supraviețui se reîntorc la un comportament "primitiv", și chiar încep să-și "prădeze" vecinii, devenind astfel "tâlhari" biologici. Fiecare boală degenerativă studiată de Naessens a avut aceeași dinamică sub-celulară, cea mai comună manifestare exterioară fiind cancerul.

Când civilizațiile s-au prabușit, încercările de prezervare au inclus constrângerea forțată a specialiștilor de a rămâne în oraș. Însă, oferindu-le ceea ce aveau nevoie a fost în același timp și cauză și remediu. Forțarea specialistului trata simptomul dar nu și cauza. În mod similar, tratamentul ortodox de cancer actual atacă acei foști specialiști care au revenit la un comportament mai primitiv în încercarea de a supraviețui. Tratamentul genial a lui Naessens hrănește celulele canceroase în loc să le atace.

Suprimarea simptomelor eșuează întotdeauna când cauza rămâne neadresată. În situații de criza, suprimarea simptomelor poate fi potrivită, dar remediul adresează cauzele. Un corp supus stresului produce boli degenerative, fie din cauza nutriției necorespunzătoare (mâncarea "moartă" este responsabilă pentru mare parte din problemele nutriționale), imbibarea cu cafeină, nicotină, alcool și alte stimulente/deprimante, poluanți industriali (fluor și mulți alții), stres psiholog și alte surse de stres cum ar fi inhalarea de fum. Medicina din vest se ocupă în principal cu suprimarea simptomelor. Stabilimentul medical din SUA foarte rar compenseaza oameni pentru prevenirea bolii. De ce să vinzi metode preventive cu gramul, când poți vinde "tratamente" cu kilogramul? Practic toate tratamentele alternative pentru cancer care au abandonat ideea de "atacă-tumoarea" din medicina occidentală au fost scoase în afara legii în SUA, deși sunt aproape inofensive, ieftine și mult mai eficace decât chirurgia, radiațiile și chemoterapia. Medicina occidentală încă nu a adoptat principiul de a trata cauzele, din contră atacă și suprimă această ideologie. Însă cea mai importantă problemă nu este faptul că medicina occidentală este cea mai lucrativă înșelătorie de pe planetă ci faptul că aproape toata lumea cooperează, transferându-și puterea către acest stabiliment. Deasemenea, sistemul îndoctrinează oamenii în a-și ceda puterea stabilimentului medical. Singura soluție viziblă este ca oamenii să accepte responsabilitatea pentru sănătatea lor și pentru practicile preventive.

Fie că este vorba de un specialist urban care se întoarce la fermă, fie o celulă specializată devenită acum canceroasă, fiecare specialist poartă o parte din responsabilitatea eșecului sistemului. Specializarea oarbă, fără a vedea întregul, este o parte din problemă. R. Buckminster Fuller a observat că specializarea în știință a servit clasa conducătoare spre a ține sub control oamenii de știință. Activiștii trebuie să poată distinge pădurea de copaci, ramurile de rădăcini, și să trateze cauzele în loc de simptome pentru a fi eficace. Nu numai că acest efort ar anula catastrofa care se întrevede, dar situația ar începe să arate ca "raiul pe pământ" dacă relativ puțini oameni și-ar canaliza eforturile către cauze și nu simptome.

Conspiraționalism și Structuralism

Civilizația globală este evident în criză, iar starea mediului înconjurător este tot mai precară. În vara anului 2008 economia globală este lovită de furtuni financiare și materiale, cu eșecuri financiare și agricole luând avânt, petrolul se apropie de $150 pe baril, aurul se apropie de $1,000 pe uncie, iar prețurile mâncărurilor explodează. Analizele majoritare sunt pătate de presupuneri care suportă ideologiile dominante (capitalism, naționalism, etc.) și au o valabilitate limitată. De exemplu era ușor de prevăzut catastrofa economică care se derulează astăzi, și totusi puțini au facut-o, iar cei care nu au observat-o distribuie banalitățile standard: "totul e bine" în time ce se iau măsuri extraordinare (ca intervenția băncilor naționale și a guvernelor), sau "furtuna a trecut" înainte chiar să lovească țărmul.

Două școli de analiză alternativă există de mulți ani, și sunt în general asociate cu extrema "dreaptă" și extrema "stângă". Noam Chomsky și prietenii sunt semnificativi pentru extrema stângă. Analizele lor sunt caracterizate de un studiu atent și resping ipotezele care cuprind naționalismul, capitalismul și religia organizată. Aproape că nu au nici un om de știință printre ei, dar munca lor folosește metoda științifică care examinează structurile sociale. Tipul lor de analiză se numește analiză structurală sau instituțională.

Analiza celor din extrema dreaptă tinde să se concentreze pe activitățile elitei, în mod particular când ei acționează la unison și în secret pentru manipularea sistemului politico-economic global. Aceste elite acționează de obicei prin intermediul instituțiilor dominante ale lumii, pe care probabil că le controlează, dar fac acest lucru pentru interesul personal. Aceste analize sunt numite adesea "teorii ale conspirației" sau "conspiraționism", etichetele fiind aplicate de obicei cu sens peiorativ.

Aceste diferente exeplifică două școli de gândire concurente: teoriile istorice de "mișcarea maselor" și "Marele Om". Mohandas K. Gandhi a condus India spre libertate față Marea Britanie, și a facut aceasta prin post și nesupunere civilă non-violentă. Deși a fost un lider fără pereche, milioanele care l-au urmat au asigurat impulsul necesar de a scăpa din strânsoarea Marii Britanii. Totuși, Gandhi nu a inventat nespunerea civilă non-violentă; India a adoptat formele non-violente de rezistență numai după ce britanicii au reprimat așa numita răscoală de la Sepoy din 1857 cu o violență extremă. Deasemenea, slăbiciunea britanicilor a fost factorul cheie în pierderea imperiului, lucru care s-a întâmplat și în Franța si în cazul altor puteri coloniale slăbite de al doilea război mondial. Deși Gandhi a fost într-adevăr un mare conducător, situația politico-economică globală i-a oferit posibilitatea de a reuși. Virtuțiile lui Gandhi, mișcarea pe care a condus-o, sau slăbiciunea impreriului britanic au fost responsabile pentru cucerirea independenței Indiei? Teoria "Marelui Om" îi va da credit lui Gandhi, iar teoria "mișcării maselor" va da credit milioanelor de oameni din spatele lui. O analiză politico-economică mai cuprinzătoare ar putea da mai multă greutate traiectoriei imperiului care a dus la slăbirea britanicilor.

Omenii din fruntea structurilor economice/politice/sociale puternic ierharhizate deseori acționează la unison, în secret, fără etică și chiar criminal. Urmează câteva exemple:

În aceste situații, elitele au direcțional guvernul american să intreprindă acțiuni în numele intereselor private. [...] Principala diferență dintre "teoria conspirației" și "analiza structurală" în ce privește aceste operațiuni este cât de multă documentație este disponibilă și dacă angajații guvernamentali acționau în calitate oficială sau purtând pălăria "interesului privat".

Deasemenea, participanții în evenimentele conspiraționale pot apărea adesea și în evenimente ulterioare, sau pot apărea rudele lor. De exemplu, Cromwall pâna la urmă și-a înmânat imperiul către succesorul ales, John Foster Dulles, care a devenit secretarul de stat a lui Dwight Eisenhower. Allen, fratele lui John, a condus CIA sub administrația lui Eisenhower, iar frații Dulles au dezvoltat operațiunea de detronare a guvernului Guatemalei din 1954 în numele companiei United Fruit, în care aveau interese financiare. Cu un an înainte, frații Dulles și-au adus contribuția la detronarea guvernului Iranian în numele companiilor petroliere americane. Kermit, nepotul lui Teddy Rosevelt, a pus în scenă lovitura de stat din Iran. Operațiunea lui Kermit a fost cu ușurință urmărită înapoi spre guvernul SUA, prin urmare CIA și asociații au privatizat operațiunile americate sub acoperire, făcând și mai dificil pentru analiști să evalueze documentația. Un membru al familiei a fost soldat sub acoperire privatizat și aproape că a încercat să mă recruteze în "afacerea familiei", lucru pe care îl fac public pentru prima dată aici. JFK l-a concediat pe Allen Dulles pentru "cârpeala" numită "Bay of Pigs Operations" (condusă de Hunt, care a condus și jaful Watergate, și a ajutat deasemenea la detronarea guvernului Guatemalei), dar Allen s-a răzbunat mai târziu când făcând parte din Warrent Commision a ascuns implicarea CIA. Înregistrări cheie cu privire la activitățile lui John Foster, cât timp s-a aflat la conducerea imperiului lui Cromwell, fie au fost distruse fie rămân private. Cât de adânc au mers aceste activități conspiraționiste, și multe altele asemenea lor, putem doar să ghicim.

Toate tratamentele alternative ale cancerului, care aproape universal abandonează ideea de "ataca-tumoarea", au fost supuse unei suprimări surpzinzătoare de către medicina organizată. O analiză structurală arată cum o mână de oameni în instituțiile biomedicale de frunte sunt în mare parte responsabile de etichetarea oricăror practici care nu atacă tumoarea drept șarlatanie, în timp ce un punct de vedere conspiraționist recunoaște aceleași activități ale elitei, dar sugerează că manipularea și control se fac într-un mod mai conștient. În final, este o foarte mică diferență între cele două puncte de vedere.

Când partenerului meu i-a fost oferit un bilion de dolari pentru a înceta eforturile spre energia gratuită, un om al CIA (care a spus că reprezintă interese Europene) a transmis oferta. Oamenii care sunt probabil în spatele acestei oferte i-au spus lui Steven Greer că au mituit zeci de mii de oameni pentru a ascunde publicului aceste tehnologii disruptive. Aceste oferte nu lasă semne pe hârtie pentru a putea fi urmărite de analiști, iar tăcerea este o parte din contract. Conducătorii Globali (CG) au lustruit suprimarea tacită a tehnologiilor disruptive într-o știință. Când una din organizațiile, la fundarea cărei am ajutat in 2003, a început să planifice o conferință pentru energia gratuită, unul dintre vorbitori a fost omorât în timp ce un membru mi-a comunicat că s-ar putea să fim ținta unui atact ascuns. Acea crimă a pus capac unei săptămâni ciudate pentru unnii dintre membrii consiului director, inclusiv pentru mine, iar mai târziu fondatorul organizației a admis public că asasinatul l-a determinat să se mute rapid în America de Sud. În timpul călătoriilor mele, am întâlnit mulți inventatori din câmpul energiei alternative și antreprenori care au fost amenințați în mod deschis să înceteze cu eforturile în acest sens. Dacă invetatorul era un student în laboratorul de fizică, atunci pur și simplu i-ar confisca dispozitivul, în mod repetat. Inventatorii și antreprenorii cu resurse mai mari și-ar fi găsit laboratoarele, conținând echipamente de milioane de dolari, jefuite până la pereții goi. Încercările de asasinat vin mai târziu, ca un ultim resort, și nu pentru că CG (Conducătorii Globali) sunt mofturoși: o potecă de cadavre ar atrage prea multă atenție, chiar dacă par să fie cauzate de atac de cord, forme ciudate de cancer, accidente sau sinucideri.

Cei care supraviețuiesc acestor eforturi de suprimare întâlnesc de obicei umanitatea într-o negare (n.t. "denial") adâncă, iar experiența lor este respinsă. Aceste respingeri superficiale ar rezona cu puținii evrei care au scăpat din lagărele de concentrare ale lui Hitler la începuturile celui de al doilea război mondial. Tovarășii lor evrei au respins în general validitatea experiențelor celor scăpați. Totul părea mult prea fantastic, iar acei evrei nu vroiau să creadă că era adevărat. Mulți au descoperit într-un mod dur, cât de adevărate erau acele povestiri. Fostul meu partener a supraviețuit închisorii și numeroaselor dificultăți din călătoria sa. Multe rapoarte media au descris călătoria lui: în scris, pe Internet, și în mod repetat la televiziunea națională. Fiecare relatare critică pe care am întâlnit-o a fost plină de minciuni și distorsionări intenționate, iar câteva au fost chiar minciuni inteligente - marea majoritate fiind o insultă pentru inteligența oricărui om cu oarecare cunoștință a faptelor reale. Chiar și colegii de drum spre energia libera ai partenerului meu, repetă adesea dezinformarea din media, deși au acces ușor la faptele reale.

Nu am văzut niciodată o audiență considerabilă antrenată în mod constructiv spre energia gratuită. Mulți nu merg mai departe de negare, sau nu înțeleg cum lumea industrializată este dependentă aproape în totalitate de energie. Cei care înțeleg problema energiei și trec dincolo de negare, cad adesea prada conspiraționismului, fixânduse asupra suprimării organizate, când acest lucru este defapt doar un aspect minor în întreaga dinamică. Puțini trec mai departe de aceste capcane mentale/emoționale și obțin o înțelegere productivă a problemei. Fiecare din activiștii sau inventatorii din domeniul energiei gratuite pe care îl respect este mai mult sau mai puțin un mistic, la fel cum au fost mai toți marii fizicieni ai secolului 20. Misticii tind să respingă dogmele, fie că sunt religioase sau științifice. Ei au descoperit ceva ce le-a furnizat înțelegere din-năuntrul lor și nu din surse exterioare.

Divizarea ideologică care separă teoreticienii conspirației de analiștii structurali își are rădăcinile în impotezele de bază are realității noastre. Teoreticienii conspirației cred că elitele actionează la unison și în secret pentru a obține rezultatul dorit. Un analist structural crede că elitele nu trebuie să acționeze într-un mod conspiraționist pentru a obține ceea ce doresc; "mecanica" și progresul "natural" al instituțiilor noastre asigură obținerea rezultatului, fără ca elitele să fie neapărat conștiente de ramificațiile largi ale eforturilor lor egoiste. Potrivit religiilor mondiale, cineva sau ceva a creeat în mod conștient universul. Potrivit cosmologiei științifice, la început a fost Big Bang-ul, iar "legile fizicii" și evoluția mecanistică au dus la situația actuală pe planeta Pământ, fără ca cineva să creeze sau să proiecteze ceva. Aceeași divizare separă evoluționiștii și creaționiștii (numiți adesea teoreticieni ai "proiectării inteligente"). Conflictul dintre analiza structurală și cercetătorii conspirației este doar o versiune modernă a unei dezbateri foarte vechi între două perspective dezechilibrate.

După cum Jim Hightower a spus la un moment dat, societățile noastre nu sunt organizate după stânga și dreapta ci după "sus-jos". Așa numiții de stânga și de dreapta s-au criticat unii pe alții timp de mulți ani, cu "teoriile conspirației" fiind luate în derâdere de extremiștii de dreapta, mai ales când cei de stânga începeau să creadă în ele iar cei de dreapta numidu-i pe Chomsky și cei asemenea lui "gardienii conspiraționiști de dreapta". Este o bătălie ideologică.

Începând cu grecii antici și continuînd cu învățații europeni și oamenii de știință, după ce învățăturile grecesți au fost reintroduce în vest prin Islam, practica de a folosi logica și observarea au format până la urmă paradigma rațional-materialistă care domină știința de astăzi. Totuși, cei mai mari fizicieni nu s-au alăturat acestei ideologii. O piatră de hotar în dezvoltarea paradigmei mecanistice a fost eliminarea conștiinței. Știința de astăzi privește universul ca pe un mecanism gigant, iar decoperirea acestui mecanism este singurul mister care merită urmărit. Eliminarea conștiinței a fost o presupunere ideologică. Ironic, conștiința noastră e tot ceea ce știm. În timpul adolescenței, mi s-a arat cum modelul chimic/mecanic al conștiinței, care prevaleaza în știință acum, este inadecvat. Iar acest lucru poate fi demonstrat cu ușurință (n.t. autorul face referire la niște experiențe de remote viewing și de proiectare a conștiinței în obiecte și/sau persoane).

Imediat ce ochelarii materialiști sunt îndepărtați, un nou univers se dechide, dar nu unul unde religia organizată înflorește. Religia organizată a fost deseori cel mai persistent atacator al misticului. Iisus, Buddha au contestat ortodoxia religioasă a timpului lor. După cum a prezentat Ken Wilber, nu există nici un conflict inenert între știința și religie, ci doar între adevăr și fals. Aspectul fals este dat de caracteristica autoritară și dogmatică a amândorura. Venerarea mecanismului a fost deseori asemuită cu disecarea unui computer și decrierea părților componente și cum funcționează și cum interacționează, ca apoi să tragi concluzia că nimeni nu a construit calculatorul și că el este rezultatul unui accident.

Erwin Schroedinger a scris că știința nu are nimic de spus despre conștiință și despre sursa sau destinația acesteia. Werner Heisenberg a declarat ca știința este validă doar în cadru unor parametrii foarte restrânși, și că atunci când intra în filosofie și în generalizare despre sursa unui anumit fenomen își pierde valididatea. Albert Einstein a scris că "un sentiment cosmic religios" a motivat cele mai marii genii ale științei sau religiei din istorie, și comparat cu oricine a proiectat universul, gândirea umană este nesemnificativă. James Jeans a scris că succesele în fizica relativității si a mecanicii quantice, cei doi stâlpi ai științei astăzi, au dus la realizarea faptului ca știința nu este în contact cu realitatea, ci încă privește umbrele lui Plato de pe perete.

Alungarea conștiinței din știință a limitat teritoriul pe care știința îl poate explora. Să presupui că conștiința este pus și simplu un produs secundar al chimiei, ajungând cumva să înflorească cu apariția ființelor umane, duhnește de un puternic egocentrism. Interzicerea existenței conștiinței dincolo de manifestările ei fizice este pozitivism și ceva complet nefolositor pentru marii fizicieni. Paradigma raționalist-materialistă este o religie, și chiar una prea șubredă dacă te aștepți ca misterele universului să fie cuprinse și descoperide în cadrul ei. Multe minți sclipitoare s-au dedicat absurdidății logice de a clasifica orice fenomen nematerial ca fiind irațional. Simiar, intuiția și izbunicirile scurte de creativitate, indiferent cât de sclipitoare, nu sunt fenomene care pot fi disecate rațional sau material.

Contrastul ideologic dintre paradigma raționalist-materialistă și noțiunea că conștiința există independent de manifestarea ei fiziologică (și că s-ar putea chair să creeze realitatea fizică) explică o mare parte din antagonismul mutual dintre analiza structurală și cercetătorii teoriei conspirației. În timp ce conspiraționiștii suferă uneori de conspiraționism, analiștii structurali suferă de structuralism. Aspectul "conspirațional" al dinamicii politico-economice mondiale este un ingredient minor dar totuși critic. Cheltuirea de $100 bilioane în bani tăcuți pentru a îngropa tehnologii disruptive, în timp ce operezi o rețea de supraveghere mondială, este un efort impresionant. Să ingori aceste activități pentru că nu sunt suficient de bine documentate nu poate decât să îți limiteze perspectiva. Nu este ușor să explorezi astfel de probleme: este nevoie de curaj, de dragoste pentru adevăr, și voința de a trece prin multă pleavă și de a înțelege că dacă oamenii nu se implică în căutarea acestor tehnologii disruptive, nu li se va face niciodată oferta pe care nu o pot refuza. Doar cei care ajung în orașul de smarald al lui Oz îl vor întâlni pe vrăjitor, dar călatoria poate fi extrem de periculoasă.

Și totuși, cu mult mai important decât suprimarea organizată este modul în care umanitatea este gata să fie complice și victimă, fie prin negarea comodă a suprimării (Hitler avea dreptate), fie prin a lucra nerăbdători pentru CG făcînd munca murdară în locul lor, fie conștient, protejându-și interesul egoist, or făcând o obsesie din acel "comportament conspiraționist" în loc de acceptarea rolului nostru în a face paradigma bazată pe sărăcie redundantă. Nici analiza structurală și nici teoria conspiraționistă nu pot explica în totalitate fenomenul și amândouă suferă de aceeași slăbiciune: transformă acțiunile elitei în cauze când defapt ele sunt doar simptome (ei exploatează animalul de turmă). Amândouă se focalizează în afară, transformând problema în ceva în afara noastră. Nici una din perspective nu ne încurajează să acceptăm responsabilitatea, dar ne prezintă ca niște victime ale mașinațiunilor elitei, fie că aceastea sunt acțiuni "inconștiente" de conducere a instituțiilor puternic ierarhizate, fie că este vorba de o activitate "conspiraționistă".

Simptome și Cauze, Paliative și Remedii

Când o tumoare canceroasă se manifestă, partea cea mai vulnerabilă a corpului a cedat în fața circumstanțelor nesănătoase. Atacarea părții celei mai slabe sau "cea mai afectată" nu este o soluție. Hrănirea acelui "renegat" este soluția opusă. Una dintre abordări foloseste "morcovul", iar cealaltă "bățul". În escrocheria cancerului, bățul este deasemenea folosit pentru a distruge abordarea cu morcovul. Cauza este privarea celulelor de ceea ce au nevoie (sau otrăvirea lor), iar remediul este furnizarea celulelor a ceea ce au nevoie (sau oprirea procesului de otrăvire). Practic orice tratament ortodox din medicina occidentală pentru boli degenerative este un medicament sau o procedură chirurgicală care suprimă simptomele și ignora cauza. În plus, pentru că înșelătoria medicală este imens de profitabilă, majoritatea practicanților nici măcar nu vor să conceapă o paradigmă diferită, chiar dacă dovezile se află în fața ochilor lor.

După cum nota Fuller, încă de la începuturile civilizației, sărăcia economică a fost factorul dominant de condiționare al tuturor ideologiilor politico-economice. Toate ideologiile dominante de astăzi sunt condiționate de economia lipsurilor, și vor deveni irelevante când economia abundenței va prelua controlul, economie care în mod necesar se va baza pe o energie abundentă.

Economia este studiul bunăstării umanității, și a fost în general separată în trei părți: producție, schimb și consum. În ziua de astăzi economia înseamna în mare parte doar schimb: cine deține ce? Astăzi economiștii "radicali" de dreapta ignoră complet problema energiei. Aproapte tot activismul economic contemporan este concentrat pe împărțirea cât mai echitabilă a plăcinei economiei sărace, în loc să facă placinta de o sută de ori mai mare. Cu o plăcintă de o sută de ori mai mare, nimeni nu se va mai bate pe bucata personală. Într-o lume a sărăciei, "cine deține ce" devine o problemă majoră. Într-o lume a abundenței, nu mai contează. Nu sunt necesari mulți oameni pentru a ajuta apariția unei paradigme a abundenței, dar trebuie să aibă sufletul în locul potrivit și să renunțe la condiționarea legată de sărăcie.

Conducătorii Globali (CG) operează din umbră și îi consideră pe președinții americani cel mult slujitori, la fel ca și CEO ai marilor corporații. Cu toate acestea, ca și celulele dezertoare, CG și slujitorii lor sunt doar simptome, nu cauze. Extremiștii proeminenți de dreapta au declarat că preferă să nege existența CG. Respingerea datelor care nu sunt cuprinse în paradigma dominantă este modul de operare al științei, dar știința nu este în mod necesar precisă/corectă. Nu îți trebuie prea mult efort să fi martorul unor tehnologii care operează sub niște principii care fac cărțile de fizică de astăzi să pară desene din peșteri, iar acest lucru este realizat cu un oarecare discomfort de fizicienii de azi. NASA a avertizat cu mult timp în urmă că oamenii de știință ar putea fi grupul cel mai afectat de aceste tehnologii și implicațiile lor, pentru că oamenii de știință sunt antrenați să creadă că au acces la secretele universului, sau daca nu sunt încă acolo, că folosesc ultimele instrumente în domeniu.

Cercetătorii conspiraționiști au descoperit multe activități intreprinse de CG și alți prădători în jungla globală. Mulți din acești cercetători au devenit deasemenea victimele dezinformării, luptelor interne, paranoia și alte capcane. Unora li se scurtează viața dacă au devenit problematici. Însă din când în când, câte unul întâlnește vrăjitorul sau măcar ajunge până în hol.

Într-un final, fie că este vorba de asasinarea lui JFK, atacul terorist de la 11 Septembrie 2001, controlul vremii și atacurile mentale cu dispozitive exotice, sau suprimarea tehnologiei disruptive, toate aceste sunt doar simptome ale stagnării noastre colective, la fel cum sunt castrofele de mediu pe marginea cărora se află omenirea. CG au distrus viața mea și a celor din jurul meu, dar știu că până și aceste experiențe, oricât de îngrozitoare, sunt doar simptome, la fel ca și expunerea celor din spatele acestor activități. Identificarea simptomelor poate fi un lucru bun, mai ales într-o lume care neagă existența lor. Totuși, tratează cauza și simptomele vor dispărea. Este seducător să te gândești că eradicarea tumorii sau a CG va rezolva problema, dar în cel mai bun caz, astfel de activități amână doar ziua judecății și adeseori înrăutățește situația.

CG sunt dependenți de putere și controlează omenirea în principal ținându-ne fermecați în economia lipsurilor. Bogăția este un mijloc pentru ei, nu un scop. Partenerului meu i s-a oferit un bilion de dolari pentru că dacă energia gratuită ar apărea pe scena mondială, economia abundenței ar putea urma imediat, și domnia CG ar fi terminată. Eforturile lor pentru menținerea imperiilor clandestine, la un anumit nivel, sunt ingenioase. La un nivel mai înalt de conștiința însă, eforturile lor sunt iluzorii.

Gropi pe drumul către energia gratuită și cum pot fi evitate

Cel mai mare triumf al oricărui sistem de indoctrinare este să facă în așa fel încât orice există în afara paradigmei dominante să fie imposibil de imaginat. Obiecțiile formulate cu privire la energia gratuită sunt înrădăcinate în ideologii bazate pe lipsa resurselor și cele mai comune tipuri de negare cad într-una din categoriile:

Pentru toate aceste obiecții, cei care le aduc sunt orbiți de ideologiile adoptate.

Modurile de abordare de mai jost nu au funcționat până acum, și par să aibe slabe șanse de succes.

Istoria nu a văzut încă o paradigmă bazată pe abundența. Poate omenirea să înceapă tranziția către abundență devenind conștientă că acest lucru este posibil? Poate omenirea să învingă zece mii de ani de condiționare pentru sărăcie? Dacă suficienți oameni cu intenții divine (altruiste) fac front comun, s-ar putea ca acest lucru să fie catalizatorul necesar.[...]

Părinții fondatori ai Statelor Unite nu au inventat libertatea, dar țara mea este cea mai bogată din istorie - un statut care ar putea lua sfârșit în curând. SUA are o datorie imensă către omenire (amer-indienii, oamenii din Asia de sud-est, din Orientul mijlociu, din America latină, din Hawaii). În multe feluri, americanii sunt în situația ideală de a conduce revoluția energiei gratuite, dar tot în multe feluri americanii sunt cei mai nepotriviți pentru această sarcină, parțial pentru pentru că am transformat viciile în virtuți și suntem națiunea "cea mai spălată pe creier". Dacă doar 1% din efortul dedicat de Americani urmăririi evenimentelor sportive, telenovelelor și jocurilor ar fi fost dedicat doar spre a gugeta la domeniul energiei gratuite, problema ar fi fost rezolvată cu mult timp în urmă.

Ajutorul acordat apariției paradigmei bazate pe abundență ar putea plăti datoria Americii. Milioane de americani cred că violența și forța sunt mijloace demne pentru a ajunge la scopuri mărețe. Susținătorii violenței, elitismului, secretelor și al încălcării depturilor altora încă nu au atins iluminarea. Când o vor face, vor deveni o forță de o importanță vitală.

Mai este un motiv pentru marșul rapid către energia gratuită și abundență: energia "punct zero" (n.t. "zero point energy") este un mister; sursa ei ar putea fi divină, și nimănui din planul fizic să nu-i poată fi permis accesul decât dacă intențiile îi sunt pure, ca un fel de mecanism de siguranță.[...]Totuși, după cum Steven Greer a răspuns la această îngrijorare: cele mai negative elemente ale umanității au deja în posesie această tehnologie. Colectarea celei mai rare resurse, integritatea personală, pentru creearea unei realități bazate pe abundență este un paradox. Aceasta face parte din ghicitoarea care trebuie rezolvată.

Omenirea s-ar putea să nu fie pregătită să renunțe la teamă și la sărăcie și să îmbrățișeze iubirea și abundența. Să forțezi aceste lucruri asupra oamenilor ar fi dezastruos. Trebuie să fie acceptate de bună voie, din toată inima și cu toata mintea. Și aceasta face parte din ghicitoare.

O sarcină foarte dificilă este refuzul de ai vepea pe CG și imperiul lor ca "băieții cei răi". Foarte rar oamenii se gândesc la ei înșisi ca fiind "băieții cei răi". În ochii Creatorului, cel mai rău dintre cei mai răi nu e probabil decât un copil care se joacă. CG, în special partea întunecată, au transformat egoismul într-o știință; acestea sunt pericolele asociate cu liberul arbitru. De fiecare dată când îi privim ca băieți răi, intrăm pe terenul lor iar ei vor câștiga. Nu pot fi bătuți la propriul lor joc, și este neproductiv chiar și doar să încerci.

Mulți cercetători și tehnicieni cred că pot lucra sub radarul CG, studind în laboratoarele lor, lucrând în secret și așa mai departe. Dacă chiar vor fi productivi în atelierele lor, vor apărea imediat pe radar, indiferent cât de secretoși cred ei că au fost. Cu cât sunt percepuți ca o amenințare, cu atât mai puternică va fi suprimarea. Recunoașterea superiorității tehnologice a CG îi poate ajuta pe oameni să înteleagă cum arată exact situația și care ar putea fi soluțiile viabile. CG merită simpatia noastră. Nu este ușor să devi împăratul universului.

Paradigmele care se apropie

Energia gratuită poate cataliza tranziția către o paradigmă bazată pe abundență. Este îndoielnic că orice altceva poate realiza acest lucru, exceptând poate niște ființe spirituale care își vor face simțită prezența dincolo de orice îndoială. Observarea diferențelor dintre paradigmele bazate pe lipsuri și cele bazate pe abundență poate fi un exercițiu util. În tabelul de mai jos sunt câteva dintre aceste diferențe:

Diferențele dintre cele două paradigme
Bazate pe lipsuriBazate pe abundență
Sărăcie economică și energeticăAbundență economică și energetică
FricăIubire
Dominație masculină sau femininăAndrogin
Polaritate/DualitateUnitate/Onorarea opuselor
ViolentInofensiv
RigidFlexibil
Viziune restrânsăViziune cuprinzătoare
Atitudine de victimăAtitudine de creator
În serviciul sineluiÎn serviciul întregului

Dezvoltarea unei perspective cuprinzătoare bazată pe abundență

Fuller a creeat un curiculum pentru dezvoltarea unei gândiri cuprinzătoare ("generalistă"), care ar putea fi cel mai bun model existent.

O conștientizare multi-disciplinară, generalistă, poate fi dificil de dezvoltat după primii ani din viața de adult. Un fond științific ar putea fi o cerință importantă, dar nu este nevoie de ani de studiu științific pentru a înțelege cum pompa de căldură a partenerului meu funcționează și de ce a fost cel mai bun sistem de încălzire din lume, de ce motorul primului meu mentor profesional a fost cel mai bun motor de automobile, sau pentru a înțelege adevărata lume a științei - atât limitările ei din practică cât și miturile care au fost promovate cu privire la aceasta. Înțelegerea acestor limitări nu înseamnă că toate alternativele la varianta ortodoxă sunt neapărat valide.

Nu este greu de înțeles mulțimea de căi prin care americanii sunt îndoctrinați, aproape din leagăn. Pentru cei care doresc să își mărească gradul de conștientizare, provocarea intelectuală nu este chiar atât de formidabilă.

Odată ce amăgirile evidente sunt înlăturate, s-ar putea să fie necesară câstigarea unui grad de experiență cu privire la noua paradigmă. S-ar putea ca o oarecare experiență să fie necesară chiar și numai pentru începerea călatoriei. O orientare mistică pare să fie una dintre chei.

Oamenii au văzut scene incredibile care demonstrează ce fel de tehnologii au fost ascunse cu atenție. Sunt puțini cei care au avut parte de astfel de spectacole, dar este destul de ușor să vezi OZN-uri aprinzându-se la cerere, lucru care oferă dovezi uimitoare despre tehnologii cu mult peste ceea ce este public disponibil. Este ușor să observi formele pleomorfice, descrise pentru prima dată de Antoine Béchamp, prin microscoape care până și azi sunt considerate "imposibile" de către teoria optică dominantă, microscoape care au existat de aproape un secol. Experimentele care evidențiază greșeli majore în teoria atomică ortodoxă și cum elementele pot fi transmutate la temperaturi joase au fost reproduse de multe ori. Beneficiind de aceste experiențe, falsul idol al științei dogmatice (n.t. "scientism") devine evident, la fel și realizarea că aceeași mentalitate care i-a ignorat pe frații Wright timp de 5 ani după primul lor zbor, este bine sănatoasă.

Încerc să dezvolt o discuție publică astfel încât să ajut paradigma bazată pe abundență să prindă rădăcini în conștiința umană. Dacă poți ajuta cu această discuție ești invitat să mă asiști.

Nota trăducătorului: dacă doriți să mă contactați cu privire la această traducere o puteți face pe adresa: [javascript protected email address]